RİTİM HOLTER

RİTİM HOLTER

Service Details

Ritim Holter Nedir? 
Ritim holter çarpıntı, bayılma ve tekleme v.b gibi şikâyetleri olan hastalarda kalp ritim bozukluğunu araştırmak amacıyla önerilen kalbinin elektriksel faaliyetlerini kaydeden bir cihazdır. Ritim holter cihazının günlük hayat içinde kaydettiği bilgiler kardiyoloji uzmanı tarafından bilgisayar ortamında incelenir ve bu bilgiler ışığında ritim bozukluğuna yönelik tanı ve tedavi belirlenir. Genel olarak, ritim holter cihazlarıyla kalp ritmine ait EKG kaydı 24 -72 saat süreyle alınabilmektedir. 

Ritim Holter Nasıl Uygulanır?
Ritim holter, kablolardan ve kablolara bağlı olan bir kayıt cihazından oluşmaktadır. Hastanın göğsüne elektrotlar yapıştırılır ve bu elektrotlara da kablolar bağlanır. Kayıt cihazı kendine gelen EKG sinyallerini kaydeder.

Ritim Holter Takılıyken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Holter takıldıktan sonra kişilerin normal günlük hayatlarına aynen devam etmesi istenir. Genel olarak, ritim holter cihazı takılan hastaların kullanmış oldukları ilaçların kesilmesine gerek yoktur. Hasta Holter cihazının çıkarılacağı saate kadar duş almamalıdır. Hastalar Holter takılıyken bol ve rahat kıyafetler giyilmelidir. 

 

Hizmetler

Klinik kardiyoloji

Klinik kardiyoloji

...

Akut koroner sendrom

 Akut koroner sendrom

...

Miyokard infarktüsü (kalp krizi)

Miyokard infarktüsü (kalp krizi)

...