Tansiyon Holter Nedir?
Tansiyon Holter ise 24- 48 saat boyunca ve belirli aralıklarla kan basıncını ölçerek kaydetmeye yarayan bir cihazdır. Tansiyon Holter, hipertansiyon tanısının doğru olarak konmasında işe yarar. Aynı zamanda hastaların ilaç tedavilerinin düzenlenmesinde ve hastanın tansiyonunun gün boyunca nasıl seyrettiği hakkında doktora bilgi veren bir cihazlardır.
Holter Nasıl Uygulanır?
Tansiyon Holter manşonu hastanın koluna geçirilir ve sonra bu manşon holter cihazının beyni olarak görülen üniteye bağlanır. Daha sonrada cihaz kemerle hastanın beline sabitlenerek, hasta evine gönderilir.
Tansiyon Holter Takılıyken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Holter takılıyken hastanın ekstra bir şey yapmasına gerek yoktur. Holter cihazı takılıyken duş alınmamalıdır. Dolayısıyla, Holter cihazı asla ıslanmamalıdır. Holter takılıyken cep telefonu kullanımının sınırlı olmasında fayda vardır. Holter cihazı varken genellikle ilacın kesilmesi gerekli değildir. Fakat yine de bu konuyla ilgili bir soru varsa hasta soruyu hastanın doktoruna sormalıdır. Tansiyon Holteri, otomatik bir tansiyon ölçüm cihazının çıkardığı sesi çıkarır. Dolayısıyla, bu sesten dolayı hasta endişe duymamalıdır.
Copyright © 2022 - Prof. Mustafa Feridun Koşar - Tüm Hakları Saklıdır.